Overslaan en naar de inhoud gaan

Workshop Videografie

Workshop Videografie

Yes! Mega tof dat jij graag meer willen leren over videografie en ook zeker niet gek! Het inzetten van video op social media wordt namelijk steeds belangrijker. Met de komst van onder andere Instagram Reels en Tiktok groeit de vraag naar korte, maar krachtige video’s. Als fotograaf kan video ook een enorm waardevolle toevoeging zijn aan je aanbod voor je klanten of in te spelen op deze super groeiende trend. Daarvoor geef ik een workshop videografie voor fotografen! 

Met mijn jarenlange ervaring als videograaf neem ik je mee in de wereld van videografie. Tijdens de workshop leer je samen met andere fotografen hoe je videografie in kan zetten als fotograaf en hoe je verhalende video’s voor bijvoorbeeld Instagram Reels of TikTok kan maken die echt opvallen. Het wordt een lekker praktische workshop waarin je ook echt zelf meteen bezig gaat. Ik kan niet wachten om samen aan de slag te gaan! 

Workshop

Dit ga ik je leren

 • De basis van videografie en wat er bij komt kijken
 • Verschillen in mindset bij fotograferen en filmen
 • Creativiteit in bewegend beeld 
 • Verhalende video’s maken, ook waardevol voor fotografie
 • Het belang van audio en muziek en de toepassing
 • Het editen van video (je gaat ook zelf aan de slag!)
 • Persoonlijke feedback of hulp tijdens de workshop indien je daar behoefte aan hebt

Hoe ziet de dag er uit?

Ik geef je alvast een klein kijkje in het programma van de dag. De planning is natuurlijk onder voorbehoud en kan nog wat veranderen, maar ik snap dat je reuze benieuwd bent. De planning ziet er als volgt uit:


09:30 uur - Ontvangst
09:45 uur - Start workshop deel 1 (videografie en Q&A)
11:00 uur - Even een pauze
11:15 uur - Live shoot
12:15 uur - Lunchen
13:00 uur - Workshop deel 2 (editen)
14:00 uur - Zelf aan de slag met editen
16:30 uur - Afsluiting

Ervaringen van anderen

Melissa kan ontzettend goed en helder uitleggen en is heel duidelijk. Ze heeft een super goed en fijn koppel uitgezocht zodat wij ons echt konden focussen op fijne beelden maken zonder dat we ze verplicht dingen moesten laten 'uitvoeren'. Helemaal leuk!
— Daisy 

Een workshopdag waar je energie van krijgt! De informatie sloot precies aan op de fotografie kennis en je hebt na de dag zin om zelf aan de slag te gaan. Bedankt Melissa!
— Annemiek

Na een onwijs leuke en leerzame dag kan ik aan de slag om mijn eigen professionele reels te maken, precies mijn doel van de workshop; aanrader dus!
— Trix

Praktische informatie

De data van de workshop zijn donderdag 31 augustus 2023 van 09:30 - 16:30 uur (0 plekken vrij) en maandag 16 oktober van 09:30 - 16:30 uur (0 plekken vrij). Geef bij de inschrijving aan voor welke datum je voorkeur hebt. Er is voor beide data plek voor 5 fotografen, zodat ik voldoende ruimte heb om iedereen tijdens de workshop te helpen. Kun je beide data niet? Als je zelf een groep van 5 deelnemers samenstelt, mag je zelf ook een voorstel doen voor een datum.

Prijs workshop

De prijs voor de cursus is 595 euro per persoon exclusief BTW. De prijs is inclusief:

 • De workshop van één dag
 • Praktische theorie over filmen en editen waar je meteen mee aan de slag kunt gaan
 • Persoonlijke feedback en begeleiding tijdens het filmen en editen
 • Een lekkere en gezonde lunch
 • Een handout van alle theorie die ik met je bespreek
 • Een leuk cadeautje
 • Online Q&A een maand na de workshop waarin je al je vragen kan stellen

Veelgestelde vragen

De basis van videografie komt op bepaalde vlakken overeen met fotografie, denk aan het instellen van je camera. Tijdens de workshop ga ik hier niet diep op in. Ik ga er dus vanuit dat je de basis onder de knie hebt, zodat we tijdens de workshop echt meer de diepte in kunnen gaan. Het maakt trouwens niet uit of je een lifestyle, branding of trouwfotograaf bent. De workshop is vrij algemeen en de shoot richt ik in naar behoefte van de deelnemers.

Een systeem- of spiegelreflexcamera die kan filmen, een lens die je handmatig kan scherpstellen (ja echt) en een laptop met Adobe Premiere Pro. Mocht je niet zeker zijn of je wil gaan editen in Adobe Premiere Pro en het daarom nog niet hebt of nog niet wil aanschaffen, kun je voor de workshop een 7 dagen trial nemen. De rest regel ik!

Een maand na de workshop kun je deelnemen aan de online Q&A.

Aanmelden

Helaas zit deze workshop helemaal vol. Wil je op de hoogte blijven van eventuele nieuwe data? Stuur dan een mailtje.

Sign up